lördag 3 september 2011

Bakluckeloppis

För tredje året i rad har vi sålt saker på Täby galopps bakluckeloppis. Förra året sa vi att vi inte skulle ha något att sälja i år. Men så visar det sig att man har en massa saker som bara ligger och skräpar och som kan göra någon annan lycklig en stund. Det är verkligen en befriande känsla att bli av med sådant jag inte använder eller behöver. Egentligen borde jag vara mycket hårdare med utrensning.

T håller koll på varorna
Även i år hade vi sällskap av goda vän H och hans J. Det är verkligen trevligt att stå bredvid varandra och småtjattra lite mellan kunderna.

H spanar på potentiella kunder
Det är verkligen lustigt att se alla olika människor som besöker en loppis och det är alltid lika spännande och ibland fascinerande att se vad folk köper. Ibland undrar man vad folk har för smak ;). Det är även lite kul att se psykologin bakom loppiskomsumenten. Ska man generalisera och sätta saken på sin spets kan man sammanfatta det som att svenskar prutar nästan aldrig, araber prutar hej vilt och kineser tycker allt är för dyrt.

Smilla poserar i Mollis polotröja. Sedan la hon sig under en filt trots värmen
För Smilla är det fjärde året hon är med på loppis och hon sköter sig exemplariskt i dessa miljöer. hon är nöjd att ligga i fred i skuffen och titta på folk eller sova. För Biba var det andra gången men förra året var hon bara en pluttevalp. Även hon skötte sig mycket bra och var nöjd när hon fick ligga och gnaga på ett tuggben i skuffen. Dessutom har de båda fått många fina komplimanger under dagen och ett och annat bud har vi även avvärjt :)

Biba robbar matte på tuggben
Slutligen kan jag konstatera att vi hade väldigt tur med vädret. Både jag och T är ordentligt svedda efter en dag i solen :D

Nu dröjer det nog ett tag innan vi hamnar på loppis igen - eller så står vi där om ett år...

/C

Inga kommentarer: